Tips för att köpa och sälja fastigheter

2 min lästid

Vinkar

Köp och försäljning av fastigheter blir oftast aktuellt när företaget utvecklas eller avvecklas

Markku Koivisto Henriikka Jaatinen ja Ella Harju Kivisto
Du bör överväga att sälja om ägandet av en fastighet börjar kännas mer som en börda än en källa till glädje. En pålitlig partner är guld värd.

ProAgrias experter har förmedlat fastigheter under lång tid och det har varit många uppdrag. Nu har en ny fastighetsmäklartjänst etablerats för att stödja detta arbete.

Vad ska man tänka på när man köper och säljer fastigheter? Frågan besvaras av Markku Koivisto från ProAgria Kiinteistönvälytys Oy LKV.

Hur  startar man försäljning av en gård eller lantbruksfastighet?

Det är absolut viktigt att välja en expertpartner och att kommunicera ordentligt. När det gäller landsbygdsfastigheter finns den bästa kompetensen hos ProAgria. Vår service tar sig till en ny nivå genom ett fastighetsmäklarföretag, och vi kan föra vår erfarenhet till alla kunder i hela Finland.

 

Hur sätter man priset?

Även här är det värt att använda expertis. ProAgrias experter är proffs på utvärdering av gårdstillgångar och känner till den regionala marknadssituationen, vilket gör att de kan bestämma priset väl.

Hur avslutar man affären?

Slutförandet av affären sköts genom ProAgrias fastighetsförmedling. Pengar byter vanligtvis ägare samtidigt som fastigheten byter ägare, det vill säga vid avslutningsceremonin.

Toimitusjohtaja

ProAgria Kiinteistönvälitys Oy LKV 

Koivisto Markku pro agria kiinteistovalitys maaseutukiinteistot fi
Koivisto Markku

Verkställande direktör, Fastighetsmäklare AFM

markku.koivisto@proagria.fi 040 709 2451