Miksi kannattaa käyttää välittäjää peltokiinteistön myynnissä?

2 min lukuaika

Blogit

Yksinkertainen vastaus, se on myyjälle helppoa ja yksinkertaista. Kiinteistönvälittäjä tarjoaa asiantuntemusta ja kokemusta sekä mielenrauhaa ja varmuutta päätösten tekemiseen.

Ohrapelto vilja tahkat

Välitykseen kuuluu kohteen selvittäminen, kuten tieoikeuksien, tukiehtojen, kiinteistön rajojen ja rakennusoikeuksien selvitys. Välittäjä toimii yhteyshenkilönä ostajaehdokkaille ja selvittää ja selventää asioita, joita myynnissä olevaan peltokiinteistöön liittyy. Välittäjä käy läpi saadut tarjoukset ja esittelee ne toimeksiantajalle. Ostajan löydyttyä välittäjä valmistelee kauppakirjat ja on mukana allekirjoitustilaisuudessa.

Peltokiinteistöjen myynti toteutetaan usein tarjouskaupalla. Toimeksiantosopimusta laadittaessa määritellään tarjousaika, jonka kuluttua saadut tarjoukset käydään läpi yhdessä toimeksiantajan kanssa. Peltoa myytäessä vapailla markkinoilla, voi myyjä olla saatuun hintaan tyytyväinen. Sillä hinta on varmasti paras, jonka markkinoilta saa. Peltokauppaa tehtäessä vähin äänin naapurin kanssa, saattaa myyjiä jäädä askarruttamaan, saiko pellosta markkinahinnan mukaisen summan.

Myynnin veroseuraamukset

On tärkeä tietää jo kiinteistön myyntiä harkittaessa, minkälaisia veroseuraamuksia myynti aiheuttaa. Meidän kaikki kiinteistönvälittäjät ovat lisäksi myös verotuksen, erityisesti maa- ja metsätalouden verotuksen asiantuntijoita. Meiltä saat opastusta ja neuvontaa verokoukeroihin, joita kiinteistön myyntiin liittyy. Otamme kokonaisvaltaisesti huomioon myyjien sekä ostajien verotuksen.

Kiinteistönvälittäjillämme on vahva asiantuntemus paikallisesta markkinoista, hintatasoista ja peltokauppojen myyntiprosesseista. Laajat verkostot ympäri maan auttavat kiinteistökauppojen syntymisessä. ProAgria Kiinteistönvälitys Oy LKV:n markkinointi tavoittaa laajan ostajakunnan.

Peltojen myynti saattaa olla stressaavaa ja aikaa vievää. Kiinteistönvälittäjän käyttäminen vapauttaa sinut monista tehtävistä, kuten markkinoinnista, neuvotteluista ja paperityöstä, jotta myyjä voi keskittyä muihin asioihin.

Ota yhteyttä alueellasi toimivaan kiinteistövälittäjään rohkeasti!